Kennel Widhovs

HEM NYHETER OM OSS VÅRA HUNDAR VALPAR A-KULLEN
-Föräldrarna
-Valparna
BILDER LÄNKAR KONTAKT

Efter över 20 år med hovawart och efter noggrant övervägande har vi nu satt upp som mål att vi skall försöka starta en liten uppfödning av hovawart. Därför har vi nu också bildat vår kennel. Vi bor på landet i Vellinge, som ligger tio kilometer söder om Malmö och ungefär lika långt från Öresundsbron. Vi har haft vår A-kull och har börjat planera för ytterligare en kull, eventuellt andra halvåret 2013.

Vilka är vi då?

Louise
* 23 mars 1950
† 19 april 2019

Fick mitt hundintresse med modersmjölken, för föräldrarna hade både schäfer och collie. Mitt första hundminne hemma var en släthårig foxterrier vid namn Zita. Min första riktigt egna hund, som jag fick var en svart mellanpudel, Hildehouse Gipsy Showgirl. Hennes uppfödare, Folke och Birgitta Hildebrand, gjorde mig utställningsintresserad och fick mig att förstå att man kan göra mycket mer med sin hund än att bara "ha hund".

Hovawart kom in i mitt liv först 1989. Det har blivit sju stycken sedan dess.

Jag är engagerad i Svenska Brukshundklubben på olika sätt. I Skanör-Falsterbo Brukshundklubb är jag auktoriserad tävlingsledare lydnad, valpinstruktör och s.k. mentalfigge. Har varit styrelseledamot i Svenska Hovawartklubben några år och är nu klubbens ordförande. Dessutom är jag medlem i Simrishamns Brukshundklubb, Svenska Kennelklubben, Dansk Kennel Klub och Dansk Hovawartklub.

Klas

Som alla barn ville jag ha hund, men det blev ingen förrän Louise och jag gemensamt skaffade hovawart 1989.

Jag är liksom Louise engagerad i hundklubbar på olika sätt. Efter ett antal år som styrelseledamot, bland annat tre som ordförande, i Skanör-Falsterbo Brukshundklubb har jag nu valt att inte längre delta i klubbarbetet. Är sekreterare i SBK Skånes Distrikt, ledamot i SBK:s centrala valberedning samt allmän hjälpreda i Svenska Hovawartklubbens södra lokalområde. Medlem i Svenska Hovawartklubben, Svedala Brukshundklubb och Svenska Kennelklubben.