Kennel Widhovs

HEM NYHETER OM OSS VÅRA HUNDAR VALPAR A-KULLEN
-Föräldrarna
-Valparna
BILDER LÄNKAR KONTAKT

Efter över 20 år med hovawart och efter noggrant övervägande satte vi upp som mål att försöka starta en liten uppfödning av hovawart. Därför har vi nu också bildat vår kennel 2010. Vi har haft vår A-kull 2012.

Vilka är vi då?

Klas

Som alla barn ville jag ha hund, men det blev ingen förrän Louise och jag gemensamt skaffade hovawart 1989.

Jag är liksom Louise var, engagerad i hundklubbar på olika sätt. Ordförande i Svenska Hovawartklubbens södra lokalområde, sammankallande i MH-kommittén i SFBK. Medlem i Svenska Hovawartklubben, Skanör-Falsterbo Brukshundklubb, Svenska Kennelklubben, Dansk Hovawart Klub och Dansk Kennel Klub.

Linda
Här kommer inom kort information om Linda.

Till minne av:

Louise
* 23 mars 1950
† 19 april 2019

Fick mitt hundintresse med modersmjölken, för föräldrarna hade både schäfer och collie. Mitt första hundminne hemma var en släthårig foxterrier vid namn Zita. Min första riktigt egna hund, som jag fick var en svart mellanpudel, Hildehouse Gipsy Showgirl. Hennes uppfödare, Folke och Birgitta Hildebrand, gjorde mig utställningsintresserad och fick mig att förstå att man kan göra mycket mer med sin hund än att bara "ha hund".

Hovawart kom in i mitt liv först 1989. Det har blivit sju stycken sedan dess.

Jag är engagerad i Svenska Brukshundklubben på olika sätt. I Skanör-Falsterbo Brukshundklubb är jag auktoriserad tävlingsledare lydnad, valpinstruktör och s.k. mentalfigge. Har varit styrelseledamot i Svenska Hovawartklubben några år och är nu klubbens ordförande. Dessutom är jag medlem i Simrishamns Brukshundklubb, Svenska Kennelklubben, Dansk Kennel Klub och Dansk Hovawartklub.